Ingen kommende events i kalenderen...
  Forside  |  Bo med naturen  |  Familieliv  |  Suveræn fritid  |  Lokal kendt  |  Lokal indflydelse  |  Erhverv Kalender   Kontakt   Facebook  

Fjordens dag

Fjordens dag finder sted hvert år 2. søndag i september og er et af Danmarks største naturarrangementer. 

 

Hvis du bosætter dig i området ved Klintebjerg, er du hver år tæt på dette arrangement.

Den første Fjordens Dag fandt sted i 1991 omkring Odense Fjord. Siden voksede arrangementet, der kom flere aktivitetssteder til, og dagen omfatter nu også Kerteminde Fjord.

På Fjordens Dag deltager en lang række institutioner, foreninger, skoler, firmaer og private grupper, som alle kan tilbyde en oplevelse, der involverer natur, friluftsliv, miljø, kultur og sundhed. Du kan opleve dem ved aktivitetsstederne rundt om begge fjorde.

Fjordens Dag bliver til i et bredt samarbejde mellem Kerteminde, Nordfyns, Odense Kommuner samt Fyns Statsskovdistrikt og over 150 institutioner og foreninger.

Økonomisk støttes dagen af de involverede kommuner og en række lokale og nationale sponsorer.

Ideen bag Fjordens Dag har bredt sig som ringe i vandet. Mange steder i både Danmark og udlandet afholdes lignende arrangementer bl.a. Naturens Dag og EcoDance i Rusland.

NATUR & FRILUFTSLIV
Et kernepunkt for Fjordens Dag, og det er i fokus ved alle arrangementer både på, i, ved og under vandet.

KULTUR & HISTORIE
Fortidens spor og nutidens kultur er også vigtige omdrejningspunkter for Fjordens Dag. Sammen med frivillige lokalhistoriske foreninger, formidles en aktiv og levende historiefortælling.

MILJØ & BÆREDYGTIGHED
Fjordens Dag stræber efter at være aktiv medspiller i oplysning og viden om miljøets fremtid. H.J. Hansen og Marius Pedersen er begge virksomheder fra Odense, der ser affald som en ressource, og de er med som aktører på Fjordens Dag.

MOTION & SUNDHED
Siden 2004, har Fjordens Dag sat den sunde livsstil på dagsordenen, som en del af vores naturbrug. Her arbejdes der for et mere aktivt liv i fjordområderne, som kan støtte en sundere livsstil, både fysisk og psykisk.

Link til Friluftskort

Link til info naturstyrelsen

Link til PDF info Fjordens Dag

Link til kort med signatur og fredningsområder Odense Fjord

Link til Fjordspor 


 

 
Støtteforeningen til Skovløkken
Gersøvej 12 | 5450 Otterup | E-mail: kontakt@skovloekken.dk