Ingen kommende events i kalenderen...
  Forside  |  Bo med naturen  |  Familieliv  |  Suveræn fritid  |  Lokal kendt  |  Lokal indflydelse  |  Erhverv Kalender   Kontakt   Facebook  

Vandreture i området

Hele Skovløkken med de små landsbyer støder ud til Odense Fjord. Landskabet består af åbne marker, enge, skove og hede. Du kan vandre på inddæmmet fjordbund, langs badestrande, i sommerhusområder, på halvøer og kigge på en del småøer.

Enebærodde er Fyns største hedeområde og strækker sig 7 km fra Hasmark ud til Gabet, som er den smalle udmunding af Odense Fjord. Enebærodde drives med kvæg-naturpleje og har Danmarks tætteste bestand af hugorm.

Fjordmarken, kan du overskue fra diget ved Egensedybets lystbådehavn. Fjordmarken er en inddæmmet fjord, der engang har gået næsten helt ind til Hasmark Mosen. Fra diget, kan du se øen Leammer, hvor havørne fra tid til anden har ynglet. Går du mod nord ad diget, kommer du til den gamle herregård Hofmansgave, som har en helt unik historie – rummer Danmarks eneste kartoffelmuseum og en spændende kulturbotanisk have.

I dag står Fjordmarken som en spændende kontrast til nabofjorden Lammesø/Ølund, hvor fjordvandet er lukket ind igen på det tidligere inddæmmede areal. I dag er Lammesø/ Ølund et af Fyns bedste fuglelokaliteter, og man finder både fugletårne og fine stier i området. Husk at respektere færdselsreglerne af hensyn til fuglelivet.

Midt i Odense Fjord, med adgang via færgen ’Lunden’ fra Klintebjerg - ligger naturperlen Viggelsø. Øen er et meget unikt sted for fine natur og friluftsoplevelser, blandt andet fugleobservationer og primitiv overnatning. Øen har en lang og spændende historie, og der er fundet spor efter både stenalder og vikingetid. I dag er der på den gamle hovedgård indrettet en meget fin naturskole, som Naturstyrelsen stiller til rådighed for uddannnelsesinstitutioner i Odense, Nordfyn og Kerteminde Kommuner.

Herregården Østruplund i landsbyen Østrup, er vores områdes anden store kulturhistoriske seværdighed. Dens hovedbygning er opført af Elias Møller midt i 1800-tallet med meget stor inspiration fra Rosenborg slot. 

Link til kort over Odense Fjord med reservater og fredningsområder

 Link til kort over naturstier og ruter i Skovløkkeområdet - Gå - Løbe - Cykle - Ride


 

 
Støtteforeningen til Skovløkken
Gersøvej 12 | 5450 Otterup | E-mail: kontakt@skovloekken.dk