Ingen kommende events i kalenderen...
  Forside  |  Bo med naturen  |  Familieliv  |  Suveræn fritid  |  Lokal kendt  |  Lokal indflydelse  |  Erhverv Kalender   Kontakt   Facebook  

Ølund/Lammesø

”Ølund og Lammesø – et område i forvandling”. Sådan lyder overskriften på bogen, der er skrevet af Aage V. Jensens Naturfond. Fondet har lidt efter lidt erhvervet flere og flere ha af områdets landbrugsdyrkede jord - med det formål at lave naturgenopretning. Området består nu af 160 ha lavvandede søer, fugtige enge og overdrev og markerer sig nu som et af Fyns bedste fuglelokaliteter.

Via markveje i området kan man gå til to fugletårne bygget af træ, hvor man sagtens kan have madkurven, kikkerten eller penslen med og nyde roen, vandet, naturens farver samt det rige fugleliv i de smukke omgivelser, som jo er meget forskellige alt efter årstiden.

Odense Fjord ligger klods op ad Ølund og Lammesø. Der er skønne ture at gå langs stranden med udsigt til bl.a. Enebær Odde og Munkebo Bakke. Det er muligt at følge flod og ebbe og for børn er det en naturoplevelse at udforske livets gang på stranden. Ligeledes er det oplagt at have en lille fiskejolle liggende. 

Ølund  og Lammesø er nemlig mere end natur. Ølund og Lammesø  er hver især to små samfund som i alt udgør 30 husstande.  Der er en god blanding af ældre og børnefamilier. Hvis man er åben og har lyst, er det ikke svært at skabe bekendtskaber både for børn og voksne.  At bosætte sig i området her vil være et liv på landet midt i enestående natur, men du vil samtidig blive en del af et aktivt landsbymiljø. Samtidig er der ikke langt til skole og by.

Link til Ølund kort

Link Dansk Ornitologisk forening

Link website Fonden Ølundgård

Link til billeder af fugle ved Lammesø

Link til artikel om området

Link Ølundgård hjemmeside

Facts om Ølundgård i PDF fra Lokalhistorisk Arkiv

Link Lammesø inddæmning close up PDF COWI

 

 


 

 
Støtteforeningen til Skovløkken
Gersøvej 12 | 5450 Otterup | E-mail: kontakt@skovloekken.dk