Ingen kommende events i kalenderen...
  Forside  |  Bo med naturen  |  Familieliv  |  Suveræn fritid  |  Lokal kendt  |  Lokal indflydelse  |  Erhverv Kalender   Kontakt   Facebook  

Klintebjerg/Klintebjerg havn/Gudskov

En naturskøn plet ved Odense fjord.

Klintebjerg er en gammel mindre landsby med historie der går helt tilbage til 1500 tallet. Den lille by rummer gamle bygninger med egen historie som den tidligere gamle kro og det tidligere konsulat til nyere bebyggelser som Gudskov svømmehal, Klintebjerg efterskole og det lille Galleri.  I Klintebjerg kommer man hinanden ved. Der er blandt andet en aktiv beboerforening, der arrangerer fastelavnsfest og høstfest. Desuden mødes beboerne hvert år på havnen til stort fastelavns bål. 

Klintebjerg er også attraktivt område for selvstændige erhvervsdrivende, da der er mulighed for fibernet. Virksomheder der er afhængige af en høj hastig Internetforbindelse, har derfor for alvor mulighed for at flytte ud på landet

Klintebjerg havn

Når man kommer til Klintebjerg, er man nød til at tage et smut forbi havnen. Det er det naturlige trækplaster, og med den skønne udsigt forstår man det godt.

Klintebjerg havn giver alle mulighed for at nyde vandet på nærmeste hold, men der er også mulighed for videre udvikling. Havnen kunne med fordel udvides lidt, så der kunne være mulighed for flere at få plads til deres båd. Dette arbejdes der på både i bådelauget og i kommunal regi. Der er dog også mulighed for at sætte sin medbragte båd i vandet på ophalerstedet. 

Overfor bådebroen ligger den fredede ø Vigelsø, hvor man kan nyde det utrolige fugleliv fra et tårn, og det er muligt at overnatte på Skov og Naturstyrrelsen pladser.

Nær ved havnen er der både en grill og toilet, samt et stort grønt område. Området benyttes af mange til hundeluftning, eller picnic i det grønne, og det er altid pænt og rent. Hvert år til Fjordens dag i september, overstrømmes området med aktiviteter og mennesker. Op mod 25.000 besøgende på en dag.

I lokalplanen er der givet mulighed for at opføre mindre bygninger, f. eks til erhverv eller fritidsinteresser, og der er allerede kræfter i det lokale der arbejder på at få opført en åben bålhytte, shelters, samt skjul til kajakker og kanoer, så det kan blive endnu nemmere at udnytte vandet.

Gudskov

Gudskov ligger mellem Klintebjerg og Østrup. Ved at følge den snoede vej, Grusgyden, kommer man til Gudskov. En af kommunens to svømmehaller ligger i Gudskov, og her kommer folk fra det meste af Nordfyns kommune og fra Odense.  Se også "Gudskov svømmehal".

Mange af husene her har udsigt over fjorden, eller over de åbne marker. 

 


 

 
Støtteforeningen til Skovløkken
Gersøvej 12 | 5450 Otterup | E-mail: kontakt@skovloekken.dk